+36 20 325 0456 iroda@castingdesign.hu

Generatív design termékek gyártása hagyományos öntészeti eljárással.

A kedvezményezett neve: Casting Design Kft.
A szerződött támogatás összege: 14.662.500 Ft
A projekt időtartama: 2021.01.01. 2022.12.31.
Projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00153

Projekt rövid leirása:

A projekt célja egy olyan gyártástechnológia kidolgozása, amely egyedi és generatív öntött termékek költséghatékony, kisszériás gyártását teszi lehetővé.

Generatív design termékek gyártása hagyományos öntészeti eljárással

Egy olyan eljárást dolgoztunk ki a projekt során, amely a nyomtatási és öntészeti technológiák, továbbá az anyagok és a folyamat leghatékonyabb és legmegbízhatóbb kombinációját biztosítják a generatív termékek gyártáshoz.
A generatív design, illetve annak tervezése egy olyan folyamat, amelyben az alkatrész megadott peremfeltételekre optimalizált formáját egy algoritmus állítja elő. A tervező az alkatrész funkcionális peremfeltételeit definiálja a szoftverben, mely legtöbbször iterációs eljárásokkal számítja ki meghatározott szempontok szerint optimalizált alkatrész formáját. Az alkatrészek funkcióra vannak tervezve.
Ez egy olyan gyártástechnológia, amely egyedi és generatív öntött termékek költséghatékony, kisszériás gyártását teszi lehetővé. Az újragondolt megközelítéssel a hagyományos és az új additív technológiákat ötvözve kulcsrakész és költséghatékony gyártási módszerrel, generatív termékeket tudunk kínálni meglévő és új partnereink részére